Артисти срещу насилието и трафика

Българска Национална Телевизия

В деня посветен на ненасилието над жените, можете да вземете едно решение, за да направите света около вас малко по-добър. Купете си календар. Необичаен. Героините в него са все известни актриси, които се опитват да дадат кураж и сила на всички жертви на насилие. Освен това, средствата от този календар ще помогнат да се поддържа горещия телефон на асоциация Анимус, на който всички – жени, деца и мъже – жертви на насилие, могат да намерят подкрепа и помощ.

Само един ден срещу насилието над жените явно не стига. Така се родила идеята на двама мъже – с календар да напомнят през цялата година за щетите от насилието.

Димитър Димитров – режисьор:
– Лавинообразно се събраха всякакви хора които искаха да подкрепят инициативата.

Йордан Славейков – режисьор:
– И я подкрепиха… вие също с това че сте тук я подкрепяте.

Така 15 известни жени дадоха лицата и сърцата си, двама фотографи – таланта си. И се получило това – красиво, но плашещо. Като насилието, което не можеш да скриеш така както насиненото око.

Силвия Лулчева – актриса:
– И се надявам, че когато знаеш, че имаш такава възможност някой да ти подаде ръка, ще се чувстваш малко по-смел да кажеш стига спри.

Меглена Караламбова – актриса:
– Това е ужасно, недопустимо за мене, но очевидно им и е необходима тази кампания.

Росица Огнянова – актриса:
– Концепцията беше да бъдем силни жени, които имат място в нашето общество и акцията си да вдъхнем увереност.

Уж по-цветни и жизнерадостни, някои месеци в календара дават сигнал да едно друго насилие. Без синини и побой.

Йоанна Буковска – актриса:
– Ами не, цветно е пъстро и весело на пръв поглед, но като се задълбочиш в детайлите, разбираш къде е счупеното, какво липсва, има ли липсващи парчета.

Йордан Славейков:
– Насилието изпъква и за това насилие трябва да си говорим да не остава скрито, да не остава зад вратата, да научим тези жени да споделят до колкото можем.

Потърси календара. Тази помощ няма цена.

Автор: М. Чернева

Новини, Отзиви и коментари