Силвия Лулчева се обяви срещу домашното насилие

http://www.bliasak.bg

Актрисата Силвия Лулчева застана зад благотворителната инициатива срещу домашното насилие над жени, организирана от сдружението “Б Плюс”. Тя е една от 15-те български театрални актриси, които участват в две арт фотосесии, в които по метафоричен начин е представена темата за насилието над жената. Единствените копия на фотографиите ще бъдат подредени в изложба във фоайето на Театрална работилница „Сфумато” в продължение на десет дни – от 22 ноември до 1 декември.

Откриването на изложбата съвпада с Международния ден на ненасилие срещу жените. Всяка от фотографиите, чийто автори са Мирослав Веселинов и Гергана Змийчарова,  ще бъде предложена за продажба и ще е част от луксозен календар за 2011 г. с лицата на всички актриси.Средствата, събрани от фотоекспозицията и от календара ще бъдат предоставени на фондация „Анимус” за финансирането на безплатен телефон за жени, пострадали от домашно насилие.

В проекта освен Силвия Лулчева участват актрисите Койна Русева, Станка Калчева, Ярослава Павлова- Велков, Йоанна Темелкова, Ирина Андреева, Петя Йосифова, Невена Калудова, Анастасия Лютова ,Людмила Сланева- Локо, Меглена Караламбова, Йоана Буковска, Росица Огнянова, Йорданка Стефанова и Александра Василева. Актрисата и певица Людмила Сланева-Локо записа и песен, която е мото на кампанията, с едноименното заглавие  „Зад вратата”.

Отзиви и коментари