Писателят и драматург Йордан Славейков ще води класове по творческо и драматургично писане

СОФИЯ,  09.04.2024 09:55 (БТА)

Писателят и драматург Йордан Славейков организира онлайн класове по творческо и драматургично писане, които започват съответно на 10 и на 11 април, съобщават от екипа на Славейков.

„Бях на пет години, когато сестра ми ме научи да чета. Оттогава не съм спирал. Не помня точно откога са първите ми опити да пиша. Помня едно неизпратено любовно писмо и един дневник, в който пишех за мечтите, за страховете си, и който ревниво криех. Първият ми роман „Последна стъпка”, издаден от ИК „Жанет 45“, ми даде усещането, че думите ми наистина стигат до хората и ги вълнуват. Сборникът ми с разкази „Празнично семейство” ми донесе убеждението, че всички истории, дори кратките, заслужават да бъдат разказани“, казва авторът.

„Аз обичам да разказвам истории, да ги измислям, да създавам сюжети, да срещам в тези сюжети хора, които много трудно биха се срещнали, да ги влюбвам един в друг или да ги поставя в противоположни позиции. Обичам да общувам с хора, които измислят или искат да измислят истории“, допълва Славейков.

През 2008 г. Йордан Славейков пише първата си пиеса „Ангел“, включена в сборника с трите най-добри пиеси от конкурса за нова българска драматургия „Иван Радоев“ в Плевен. Следват пиесите „Паякът“ (в съавторство), „Виктория“, „Ембриони“. Пиесите му са преведени са на няколко езика. Поставяни са в България, Република Северна Македония, Украйна, САЩ.

https://www.bta.bg/bg/news/lik/649997-pisatelyat-i-dramaturg-yordan-slaveykov-shte-vodi-klasove-po-tvorchesko-i-dramat?

Новини