Изкуство по време на пандемия: Да преоткриеш себе си чрез театъра

Защо хора с утвърдени професии решиха да станат актьори?

„За България е новост. Много бавно у нас навлиза тази световна тенденция да се учим цял живот, съвсем до финала. Води ме любовта към театъра и допускам, че съм развил инстинкта да знам кой има талант и кой може да го развива. Никога не отказвам“, сподели режисьорът Йордан Славейков.

ЗНевена Николова, която е психологът по образование и работи като мениджър в HR консултантска компания, посочи пред Bulgaria ON AIR, че човек носи в себе си разнопосочни таланти и е много важно и ценно да можеш да ги изразиш, независимо, че понякога изглеждат несъвместими. 

„Ако човек носи талант в себе си, винаги бих го насърчила да положи усилия да го развие. С колегата ми Васил направихме спектакъл и атрактивна актьорска програма в Лондон. След като открихме текста, Йордан беше логичен избор за режисьор който да ни води през това пътешествие“, разказа тя.

Спектакълът носи заглавието „Съзведие“ и ще се играе за четвърти сезон за пръв път на 19 ноември. Първото представление е било през 2018 г. Става дума за любовна история, разказана на няколко етапа, отбелязаха гостите в студиото на„България сутрин“.

„Станах част от екипа, така че всичко да бъде както трябва, за да можем да го играем“, каза още Йордан Славейков.

Гледайте целия разговор във видеото.

източник: https://www.bgonair.bg/a/36-sutreshen-blok/207867-izkustvo-po-vreme-na-pandemiya-da-preoktriesh-sebe-si-chrez-teatara?fbclid=IwAR2wqIXjezKzsEZ-tJaYfbRbCNKZOGBq3nAZhNHYVtjQKPgcMjjLklwuf8E

Новини