Режисьори излизат на сцената без репетиция

www.vsekiden.com

Това е предизвикателство към самите нас, коментират те

Режисьорите на „Паякът” ще се качат на сцената на „Сфумато” заедно с актьорите в последната за сезона постановка. Йордан Славейков и Димитър Димитров ще играят алтер его на сиамските близнаци Мартин и Марта, роли които се изпълняват от Пенко Господинов и Анастасия Лютова.

В „Паякът” брат и сестра, сиамски близнаци, празнувайки рождения си ден, непосредствено преди операция по разделянето им, се впускат в тъмните лабиринти на неказани думи, забравени престъпления, неизживени любови и парадоксално различни желания за свобода.

Пиесата бе с номинация „Аскеер” в категорията „Нова българска драматургия” и сред най-добрите текстове, писани през последните години у нас.

Постановката ще се играе на 10 юни в театър „Сфумато”, като режисьорите ще излязат на сцената, без да са репетирали, така рискът и адреналинът са по-големи. „Експериментът и риксът е част от творческата работа. Ако един творец спре да поема рискове, спира да се развива”, споделят режисьорите и допълват: „А какво е алтер его на персонажите, ще видят зрителите, които дойдат на 10 юни”, обясняват авторите на пиесата и режисьори на спектакъла.

Отзиви и коментари