Премиера на постановката „Паякът“ в театър-лаборатория „Сфумато“

www.kafene.bg

На 12-ти февруари 2011г. (събота) от 19.00 часа в Театрална работилница „Сфумато“ ще се състои премиерата на спектакъла„Паякът“.

Драматургията е дело на двама млади автори – Йордан Славейков, възпитаник на големия Крикор Азарян и Димитър Димитров, учил се при самия Леон Даниел.

Двамата автори се запознават случайно в социалната мрежа Фейсбук, като познанството им прераства в приятелство и сътрудничество. Славейков и Димитров основават Сдружение с обществено полезна цел „Б Плюс“, в сътрудничество с театър-лаборатория „Сфумато“, и първият им общ проект е именно постановката „Паякът“.

Историята разказва съдбата на брат и сестра сиамски близнаци, които след 27 години неизбежно съвместно съжителство, решават да се разделят по оперативен начин. Празнувайки рождения си ден, непосредствено преди операцията, двамата се впускат в лабиринт от неказани думи, забравени престъпления, неизживени любови и различни желания за свобода.
Пиесата разглежда темата за общото, заедността, близостта, която понякога вместо да ни направи едно, ни раздалечава и прави по-чужди, отколкото си мислим.

В двете роли влизат добре познатите Анастасия Лютова /”Дзифт”, „Nos vies privees” /’Нашите лични животи”/, носителка на театралните награди „А’Аскеер” и „Икар”/ и Пенко Господинов/”Военен кореспондент”, „Nos vies privees” /”Нашите лични животи”/, „Морска сол”, „Стъклен дом”/.

Сценографията е дело на дебютантката Искра Петкова, а музиката на Александър Каланов и Йордан Борисов.

Десет процента от приходите от всички закупени билети за представления на „Паякът”, екипът ще дарява на Дом за деца и юноши с физически и умствени увреждания „Свети Панталеймон“ в с. Видраре. А веднъж на театрален сезон на същия дом ще бъдат предоставяни сто процента от приходите от билети от един спектакъл.

Постановката може да гледате на 12-ти и 24-ти февруари 2011г. в „Сфумато“.

Отзиви и коментари