Актриси събират пари за телефона за жени, пострадали от домашно насилие

„Познавам толкова жени, пострадали от насилие, че ми е неудобно да ви гледам в очите. Това са дори личности от синия екран, които демонстрират блестящо семейно благополучие“, каза пред „Дневник“ Силвия Лулчева на откриването на благотворителната фотоизложба „Зад вратата“. Тя е една от петнадесетте български актриси, които се включиха в инициативата за събиране на пари за телефона за жени, пострадали от насилие – 02/981 76 86.

Телефонната линия е създадена преди 13 години от фондация „Анимус“. Досега е подкрепяна от чужбина, като най-дълго е финансирана от холандското правителство, уточниха от фондацията. За 2011 г. парите за телефона няма да стигнат. „Много искахме държавата да се намеси, но също така е чудесно, че гражданите взимат отношение“, каза представител на „Анимус“.

Пред фотоапарата на Мирослав Веселинов и Гергана Змийчарова застават актрисите Койна Русева, Станка Калчева, Ярослава Павлова-Велков, Силвия Лулчева, Йоанна Темелкова, Ирина Андреева, Петя Йосифова, Невена Калудова, Анастасия Лютова,Людмила Сланева-Локо, Меглена Караламбова, Йоана Буковска, Росица Огнянова, Йорданка Стефанова, Александра Василева.

Всички снимки са събрани в календар, който може да бъде купен от книжарници „Сиела“. Самата фотоизложба е достъпна във фоайето на театрална работилница „Сфумато“, като всеки фотос се продава за 100 лева.

Отзиви и коментари