„Виктория“ – обяснение в любов към жената, която не се вписва

публикувано на 30.01.24 в 15:33 Автор: Светлана Вълкова

На 30 и 31 януари във Варна ще се играе моноспектакълът „Виктория“ с участието на актрисата Деница Даринова. Началото е от 19 часа в арт пространството на ул. „Русе“ 13. Автор и режисьор е Йордан Славейков, сценографията и костюмите са дело на Юлияна Войкова, плакат – Гео Карл Павлов.

Спектакълът е номиниран за “Икар” 2023 в категория “съвременен драматургичен текст” и за “Аскеер” 2023 в категория “моноспектакъл”.

„Виктория“ е изповед на бивша провинциална театрална актриса. „Виктория“ е опитът на една жена да разбере защо не получава единствената любов, която се полага на всяко човешко същество – тази на майката. Това е и пиеса за всички съдбоносни избори, които правим, за самотата, която тези избори носят със себе си, за страха и предателството. В последна сметка „Виктория“ е ода за любовта, която не признава религии, светове, граници и носи със себе си светлина, дори когато наоколо цари мрак.

За мен това е пиеса за различните хора, за хората, които са черната овца, камъчето в обувката или петото колело на каруцата, казва авторът Йордан Славейков. Но всъщност това е пиеса за любов и за липсата на любов. Моето обяснение в любов към жената, която не се вписва.

Още за „Виктория“ чуйте от разговора на Светлана Вълкова с Йордан Славейков:

https://bnr.bg/varna/post/101942082/viktoria?fbclid=IwAR2l-2zKWX_wk4s_HnRaw4hKtqUJh11nEEqZbc31k8yMc3b8wIUsW0FL1CQ

Новини