Втората книга на Йордан Славейков е сборник с разкази

„Много човешка болка има в „Празнично семейство“ – било поради любовта, която много рядко ни дава това, което очакваме от нея, било заради света, така често груб и жесток. Но в тези разкази има и една приглушена светлина, една мека утеха, която често търсим и рядко намираме“, казва Красимир Лозанов за новата книга на Йордан Славейков. 

Премиерата се състоя по време на Пролетния базар на книгата. След романа му „Последна стъпка“, посрещнат с овации от читателите, те вече имат високи изисквания към прозата му, така че разказите ще трябва да ги впечатлят поне толкова, колкото и романът.

Тези разкази, пише Зорница Христова, която заедно с Марин Бодаков е редактор на книгата, „са изпълнени с друга форма на любовен копнеж – копнежа на живия по мъртвия, копнеж, който не може да бъде осъществен и затова може да продължи до безкрай. Тяхната обща тема е сблъсъкът със смъртта в състояние на силна любов. Или не сблъсъкът, а онова състояние на живия, в което той започва да опознава новозародилия се копнеж по завинаги недостъпния друг“. Оформлението е на художника Кирил Златков.

Чуйте репортаж от събитието с участието на Зорница Христова и Йордан Славейков.

https://bnr.bg/post/101659292?fbclid=IwAR3WOx7lmBMiHlOTVk2W95F5-wweINTPk0zVRioU5XbWa_3DkJQQMm43N_o

  • Репортаж на Силвия Чолева в “Артефир“

Снимки – изд. Жанет 45

Новини