Пенко Господинов и Анастасия Лютова се върнаха от Москва с награда за най-добър актьорски дует

image

Героите на авторската пиеса „Паякът”, Пенко Господинов и Анастасия Лютова, се завърнаха от Москва с престижната награда за най-добър актьорски дует. През изтеклата седмица „Паякът” се оказа най-коментирания спектакъл по време на десетия юбилеен международен фестивал на камерните театри и малките театрални форми „Слявянский венец” в Москва. Текстът на режисьорите Димитър Димитров и Йордан Славейков силно развълнува руските критици и драматурзи и спечели симпатиите на международното жури. Проблемът за сиамските близнаци разгорещи фестивалните страсти и докато на едни се стори авангарден, то други обявиха спектакъла за „вдъхновяващ и блестящ”. А директорът на Беларуския държавен академичен театър проф. Валерий Анисенко нарече Анастасия Лютова „чудо в театъра”.
Пенко Господинов, който веднага след Русия замина за фестивала „Варненско лято”, за да играе във „Вуйчо Ваньо” на Чехов, коментира, че Москва му е донесла истинско удовлетворение и радост.

„Паякът” на режисьорите Димитър Димитров и Йордан Славейков предстои да бъде показан пред нюйоркчани през август в рамките на New York International Fringe Festival. Общо 5 представления със субтитри ще изиграят Пенко Господинов и Анастасия Лютова пред американска публика между 9 и 16 август по покана на организаторите.

„Паякът” ще бъде представен в София на 13 юни от 19:00 часа в ТР „Сфумато”.

www.klassa.bg

Отзиви и коментари