„Виктория“ – новият театрален проект на режисьора Йордан Славейков

„Виктория“ е новият театрален проект на режисьора и драматург Йордан Славейков. В центъра на монодрамата e конфликтът майка-дъщеря. Това е поредната авторска пиеса за режисьора.

“Виктория е съвсем обикновена жена, неуспяла куклена актриса, жена с драматична любовна и семейна история. В моята монодрама се опитвам да отговоря на въпроса какво се случва в живота на една жена, когато от неин най-добър доброжелател, майка ѝ се превърне в най-основен враг и основен проблем. 

Опитвам се да разглеждам тези взаимоотношения, поставени не буквално, а да поставени на фона на това, че Виктория тук и сега, пред очите на публиката, прави равносметка на целия си живот, както и кое я кара да прави тази равносметка”, казва режисьорът Йордан Славейков. 

Пиесата е рожба на пандемията, казва още режисьорът Йордан Славейков. Конфликтът майка-дъщеря не валнува режисьора от сега, той отдавна се вълнува от темата и казва, че познава жени, които са в сложни отношения с майките си.

Процесът по финализиране на пиесата е на два етапа. Като текст „Виктория“ вече е готова, а в момента дори вървят преводите на два езика.   

Чуйте повече в разговора на Катя Василева в звуковия файл. https://bnr.bg/post/101433148/viktoria-noviat-teatralen-proekt-na-rejisyora-iordan-slaveikov?fbclid=IwAR2z5-rTsBS3hEBhT_cGM7jkQC9cZ2rNtt2fpL3Jm1Y9bl4alu6-AuoDPYc

Новини