Моноспектакълът „Виктория“ гостува в Пазарджик, Пловдив и Габрово

СОФИЯ,  16.02.2024 16:02 (БТА)

Моноспектакълът „Виктория“ гостува в Пазарджик – на 4 март, и в Пловдив – на 17 март. На 3 април ще е част от „Соло акт“, международният фестивал на монодрамата в Габрово, съобщават от екипа на представлението.

Следващите дати в София са на 21 февруари и 23 март.

Участва актрисата Деница Даринова, режисьор е Йордан Славейков, сценография и костюми – Юлияна Войкова.

„Виктория” е опитът на една жена да разбере защо не получава единствената любов, която се полага на всяко човешко същество- тази на майката. Това е пиеса за всички съдбоносни избори, които правим, са самотата, която тези избори носят със себе си, за страха и предателството. В последна сметка „Виктория” е ода за любовта, която не признава религии, светове, граници и носи със себе си светлина, дори когато наоколо цари мрак“, разказват от екипа на представлението.

„Това е пиеса за различните хора, за хората, които не се вместват в общоприетите норми – които са черната овца, камъчето в обувката или петото колело на каруцата. Но всъщност това е пиеса за любов и за липсата на любов. Моето обяснение в любов към различната жена, която не се вписва. Какво се случва, ако нашият най-близък човек майката не ни заобича и какво се случва, ако ние се влюбим в друг човек, който е от друга религия”, казва Йордан Славейков.

Пиесата е написана от него по време на пандемията и се появява първоначално като дигитален проект в YouTube. Девет професионални актриси от девет различни държави – Република Северна Македония, Беларус, Грузия, Русия, Латвия, Украйна, Швейцария, България, Великобритания, заснемат с видеокамери монолози от пиесата на девет езика. 

/ДД

/ТС/

https://www.bta.bg/bg/news/lik/619853-monospektakalat-viktoriya-gostuva-v-pazardzhik-plovdiv-i-gabrovo?fbclid=IwAR1MXkXz79C7vsl6k0pVy4R1BAd6QbA5tkkj9rgSc_Ku6hSAr63gAzUmCW8

Новини