Пандемията провокира твореца да мисли по нов начин

Изкуство по време на пандемия

„По време на пандемията спря и моят вътрешен свят на творец. Но разбрах, че мога да се възстановя, само ако работя. Свободни артисти се организирахме и започнахме да работим заедно, издействахме си субсудии за проекти, социални стипендии, а аз лично успях да напиша и пиесата си „Виктория“, това каза в предаването „Социална мрежа“ по NOVA NEWS Йордан Славейков, режисьор и драматург.

Творецът е убеден, че проектът му ще се сбъдне, като идеята му е първоначално да се реализира онлайн. Все пак Славейков осъзнава, че на онлайн театъра му липсва характерното за хилядолетния театър човешко присъствие.

Режисьорът също така преподава актьорско майсторство на ентусиасти с други професии и бизнеси, които са решили да навлязат по-дълбоко в царството на Мелпомена, а някои от тях жънат вече и успехи на актьорското поприще.М

Йордан Славейков вярва, че сегашната ситуация провокира твореца да мисли по друг начин и е много хубаво, че има такава провокация, защото без провокации умът става ленив.

Вижте повече във видеото.

Източник: https://nova.bg/news/view/2021/02/05/314488/режисьор-пандемията-провокира-твореца-да-мисли-по-нов-начин-видео/

Отзиви и коментари