Кукленият театър стартира годината с бутиков театър за възрастни

f20facfd-16d2-49e1-883f-ff71b71e1f84

С пет заглавия бутиков театър за възрастни стартира новата година Държавен куклен театър Пловдив.

На 14 януари – четвъртък, „Вграждане” – майстор Манол за пореден път ще се изправи пред избора на живота си.

В третия понеделник на януари – 18 януари, навръх Атанасовден, на сцената в Куклите ще гостува актьорът Леонид Йовчев с моноспектакъла „Малдорор”. Режисьор на „Песните на Малдорор” от Лотреамон е Ани Васева.

В следващите дни – 19, 20  януари,  от 16 ч., и 21 януари от 19 ч., актьорите Мария Димитрова и Живко Джуранов ще представят „Дом” – едно истински уютно семейно представление, което без думи ще обиколи света за вас и ще ви даде Дом. Препоръчителна възраст за публиката –  над 6-години. Режисьор е Магдалена Митева.

Театрална работилница „Сфумато” ще посрещнем на 26 януари с „Паякът”. В спектакъла актьорите Пенко Господинов и Анастасия Лютова са брат и сестра – сиамски близнаци, които докато празнуват рождения си ден, решават да се разделят.

Предстои им операция. Впускат се в тъмните лабиринти на неказани думи, забравени престъпления, неизживени любови и парадоксално различни желания за свобода.

Пиесата разглежда темата за общото, заедността, близостта, която понякога вместо да ни направи едно, ни раздалечава и прави по-чужди.

Януарският маратон от спектакли за пораснали завършва с „Малкият принц” на 28 януари. Спектакъла се нарича „За възрастни с деца“, т. е. поканени са малки и големи.

В събота и неделя програмата за деца предлага: „Звездичка за Коледа”,  „Бяла приказка”, „Не си търси белята”, „Болен здрав носи”, „Патето Жълтурко”, „Голямото пътешествие на малкото крокодилче”, „Снежанка и седемте джуджета” и „Мечо Пух”.

Отзиви и коментари